Zoeken

Waarom je nooit je best moet doen voor een date!

Bijgewerkt op: 6 aug. 2020


Daten

Een kennis van me is op zoek naar een vaste relatie. Toen hij een date had, hoorde ik zijn moeder hem deze tip te geven: ‘Doe je best om je goed voor te doen!’ Daar wilde ik even een stokje voor steken!

Als je je vanaf het begin beter voordoet dan je bent zal je op een gegeven moment door de mand vallen, want dat kun je niet volhouden.

Wat gebeurt er als je bijvoorbeeld met je pas veroverde liefde gaat shoppen, alleen maar om aardig gevonden te worden, terwijl je shoppen vreselijk vind?

Als de liefde voortduurt wil je daar op een gegeven moment weer vanaf. Het komt niet zo best over als je opeens zegt dat je een pesthekel hebt aan winkelen.

Hoe zou jij het vinden als iemand iets voor jou zou doen, alleen om aardig gevonden te worden? Zou het niet veel leuker zijn om iets te zoeken dat jullie allebei de moeite waard vinden?

Doe je niet anders voor

Ik weet van iemand die voor het eerst bij zijn geliefde werd uitgenodigd om te komen eten. Zij had enorm haar best gedaan op een rucolasalade.

‘Wat heerlijk, daar ben ik gek op!’, had hij gezegd, terwijl hij absoluut niet hield van de bittere smaak, maar hij at het braaf op.

Dat had hij beter niet kunnen doen. Iedere keer als hij bij haar kwam eten kreeg hij rucola omdat hij ‘er zo gek op’ was.

Kortom, wees jezelf en doe je niet anders voor dan je bent. Dan hoef je niet de rest van je leven rucola te eten.


Ans Breetveld, Relatietherapeut

Wil jij weten hoe jij jouw relatie redt?

Ik bied je een gratis gesprek aan waarin je duidelijk krijgt welke eerste stap jij kunt zetten.

Maak hier jouw gratis telefonische afspraak

Ontvang mijn gratis e-book:

Hoe bereik ik mijn partner?#daten #relatie #aardig #betervoordoen #jezelfzijn #liefde #vasterelatie

156 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven