Zoeken

Hoe weet je of je relatie zal slagen?

Bijgewerkt op: 20 dec. 2019


Overspel

‘Ik ben bang dat hij vreemd gaat. Ik zag een vrouw met hem flirten’, zei Lida. Hun relatie was nog heel pril. Ze was na haar scheiding jaren alleen geweest. Het was ruim een maand dat ze weer tot over haar oren verliefd was.

Af en toe hadden ze met elkaar afgesproken. Voorzichtig hadden ze elkaar gekust. Ze hadden al eens samen geslapen, maar tot nog toe geen seks gehad. Ze liep met haar hoofd in de wolken.

Afgelopen zaterdag in het café had ze gezien dat die vrouw met hem stond te flirten. Ted gaf haar alle aandacht. Ze kende die vrouw. Zij hopte van de één naar de ander. Lida vertrouwde haar voor geen cent.

café

‘Het komt wel goed’, had Ted gefluisterd toen Lida wat eerder naar huis ging. Toen ze mij dit vertelde was het enkele dagen later. Ze wist niet hoe het was afgelopen. Had haar geliefde die verleidster kunnen weerstaan? Ze kon er niet van slapen.

Ze had hem daarna nog niet gesproken. Hij had een druk leven met een eigen bedrijf en weinig tijd. Hij was erg op zichzelf. Hij had nooit eerder een vaste relatie gehad.

Ze had nog geen appje durven sturen. Ze wilde geen druk uitoefenen. Hij wilde soms maar ééns per week met haar afspreken. Het zou averechts kunnen werken.

Ze zou hem komende zaterdag weer zien. Hoe zou ze zolang kunnen overleven? En zou die vrouw er dan weer zijn? Stijf van de zenuwen was ze. Wat zou er met haar gebeuren als haar liefde niet meer beantwoord zou worden?

Zou het wat worden met de relatie tussen Ted en Lida? Wat valt je op? Ted heeft nog nooit eerder een vaste relatie gehad. Zou hij zich deze keer wel durven binden? Vind je het gek dat Lida bang is dat hij vreemdgaat?

Lida is verliefd en hoopt dat de relatie zal slagen. Ze wil geen druk uitoefenen en stuurt daarom geen WhatsApp, maar haar behoefte is om te weten wat er die zaterdagavond is gebeurd. Ze kan er niet eens van slapen! Ze maakt haar eigen behoefte ondergeschikt aan zijn vermeende behoefte. Wat zegt dat over haar?

Hoe zou het gaan als de relatie zou worden voortgezet? Zal Lida degene zijn die zich steeds aan zal passen, in de hoop dat Ted niet afhaakt? En hoe zal hij reageren als zij hem vaker wil zien?

Verliefd

Je kent vast dat heerlijke gevoel van verliefd zijn. Je loopt te zweven. Je kunt aan niemand anders denken dan aan hem of haar. Met moeite hou je je aandacht bij gewone dagelijkse dingen.

Verliefdheid heeft een andere kant. Vooral in het eerste stadium. Je voelt je allebei onzeker. Je weet niet of de ander je gevoel zal beantwoorden. Je weet nog niet wat je van de ander kunt verwachten. Wil de ander hetzelfde als jij? Vaak zijn er al aanwijzingen waaraan je kunt zien of de relatie kan gaan werken of niet.

Als partners elkaar accepteren, zonder elkaar te willen veranderen is de kans het grootst dat beiden zich durven te binden. Ze moeten elkaar in hun waarde laten. Hierbij is het essentieel dat beiden hun grenzen duidelijk aan weten te geven.

Bang om gekwetst te worden houden partners vaak een zekere afstand. Gekwetst worden is vaak iets dat ze in hun leven meermaals hebben meegemaakt.

Grote kans dat het bij jou ook zo is. Herken je het?

Hoe minder eigenwaarde iemand heeft, hoe banger hij zal zijn dat de ander het niet serieus meent, en hoe meer hij van de ander zal pikken uit angst om verlaten te worden.

Praat met elkaar

Dit zal op een gegeven moment gaan wrikken. Dan komen er emoties naar boven die niet goed in de hand te houden zijn. Daarom is het belangrijk om op tijd aan te geven wat je verlangens en verwachtingen zijn en hierover te praten zodat het voor beiden oké is.

Herken je iets in bovenstaande?

Hoe werkt het bij jou? Kijk eens naar je huidige of vorige relatie:

  • Hoe zit het met je gevoel van eigenwaarde?

  • Hoe dichtbij laat jij de ander komen?

  • Laat jij de ander wel eens over je grenzen gaan?

  • Pas jij je aan de ander aan of ben jij degene die de touwtjes in handen heeft?

  • Hoe laten jullie elkaar weten wat je van elkaar verwacht?

  • Wat leer je hiervan?

Wil je weten hoe het van binnen bij jullie allebei werkt? Lees dan meer hierover in mijn gratis e-book. Je kunt hem hieronder downloaden.

Ontvang mijn gratis e-book:

Hoe bereik ik mijn partner?

#relatie #liefde #geluk #kwetsen #eigenwaarde #verliefd #grenzen #vreemdgaan #flirten

647 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven