Zoeken

Waarom je nooit succes hebt als je jeugdtrauma’s niet overwint

Bijgewerkt op: 20 dec. 2019


Succes

Door traumatische jeugdervaringen, zoals mishandeling, seksueel misbruik, pesten of manipulatie verloor je het vertrouwen in mensen.

Vooral als je geen liefdevolle steun of hulp kreeg vanuit je omgeving. Je voelde je eenzaam en aan je lot overgelaten.

De basis van je persoonsontwikkeling is dat je je veilig verbonden voelt met mensen die om je geven. Kleine kinderen moeten zich veilig voelen. Ze moeten bij hun ouders en verzorgers terecht kunnen met hun problemen en angsten, vooral na traumatische ervaringen. Hun ouders moeten naar hen luisteren en zorg, troost en liefde bieden.

Kinderen bij wie deze zorg, troost en liefde ontbreekt voelen zich afgewezen. ze ontwikkelen zich niet op een gezonde manier. Ze voelen zich eenzaam en in de steek gelaten. ze denken dat het aan hen ligt.

Heb jij dat ook meegemaakt? Voel je schaamte en heb je moeite met het nemen van beslissingen? Heb je moeite om anderen te vertrouwen? Als dat zo is betekent het dat je eigenwaarde laag is.

Als je als kind je emoties en angsten niet kon uiten zal je ook op latere leeftijd moeite hebben om je emoties te reguleren. Je kunt heftig reageren, driftbuien hebben en makkelijk ruzie krijgen.

Ook concentratie- en ontwikkelingsproblemen zijn hier een gevolg van. Zoals moeit met leren en concentreren.

Kost het je moeite om voor jezelf op te komen?

Berust jij in je lot? Voel je je somber of depressief? Of ga je met tegenzin naar je werk gaat omdat het werk niet bij je past? Zou je promotie willen maken, maar het lukt niet? Heb je moeite hebt met collega’s en autoriteit?

Dat past allemaal in het plaatje. Vaak uit het zich in stress en burn-out.

Ik zie het bij veel van mijn klanten. Sommigen mochten of konden niet studeren. Of ze deden een studie die hen opgedrongen werd. Ze zijn ongelukkig in hun werk. Ze raken in een burn-out. Ze zijn niet in staat om daar zonder hulp verandering in te brengen.

Problemen in de liefde

Als je eigenwaarde laag is krijg je partners die niet goed voor je zijn. Wat in je jeugd gebeurd is herhaalt zich. Je wordt opnieuw slecht behandeld, gemanipuleerd of misbruikt. Je komt terecht in ruzie en conflicten. Je zelfvertrouwen daalt.

Pas als je aan je eigenwaarde gaat werken en leert om beter te communiceren komt het leven dat je echt wilt binnen je bereik.

Ik zag het bij mijn klanten. Ze kwamen steeds meer op voor wat zij belangrijk vonden. Ze werden weer gewaardeerd en er kwamen mensen op hun pad die echt om hen geven.

Hun plezier in hun werk werd groter omdat ze problemen niet meer uit de weg gingen. Ze werkten aan zichzelf. Ze kregen succes in hun werk en hun relaties.

Voor jou kan dat ook.

Wil jij ook succes in je werk en je relaties? Ik bied je een gratis gesprek waarin voor jou duidelijk wordt hoe jij dit kan bereiken.

Klik hier om je gegevens in te vullen, of bel 06-24634802, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Ontvang mijn gratis e-book:

Hoe bereik ik mijn partner?

#succes #werk #persoonsontwikkeling #veilig #driftbuien #conflict #vertrouwen

143 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven