Zoeken

Heb jij het lef om toe te geven dat je worstelt met liefde en relaties?

Bijgewerkt op: 18 feb. 2020


Worstel jij met de liefde?

Ik herinner me dat de regen continue tegen het raam kletterde.

Mijn relatie was net uit. Dat hele weekend had ik geen enkele afspraak in mijn agenda staan. Met opgetrokken benen en schuddend van verdriet lag ik op de bank. Ik kon me niet voorstellen dat voor mij de zon ooit weer zou gaan schijnen. Mijn beste vriendin woonde drie straten verderop. Ik had haar kunnen bellen, of even bij haar binnen kunnen lopen. Ik deed het niet. Twee hele dagen bleef ik binnen terwijl mijn tranen aan één stuk door over mijn wangen biggelden.


Niemand op de wereld wist hoe ellendig ik eraan toe was.


Het was het eenzaamste weekend van mijn leven. Als ik eraan terugdenk voel ik weer hoe ik in elkaar gekrompen, koud en met spanning in mijn buik lag te wachten tot het weekend voorbij was.


Heel veel mensen worstelen met liefde en relaties.

Boek over liefde

Er worden liedjes en gedichten over geschreven. Er worden films over gemaakt. Boeken vol worden er geschreven over ongelukkige liefdes en ellende in relaties.

Lees jij dat ook zo graag omdat jij je erin herkent? Het geeft je troost als je weet dat je niet de enige bent. De meeste verhalen lopen goed af. Dat geeft hoop.

Wie goed geld verdienen aan problemen en zorgen over de liefde zijn helderzienden en mediums.

Met hen hoef je niet te praten. Je hoopt van hen te horen dat er ook voor jou liefde in het verschiet ligt. Dat het voor jou goed af zal lopen. Dat je een lang en gelukkig leven krijgt met de liefde van je dromen.

Je geeft naar de buitenwereld niet makkelijk toe dat je je zorgen maakt over de liefde. Behalve met enkele goede vrienden praat je liever niet met anderen over je problemen.

Liever laat je de buitenwereld zien hoe geweldig het met je gaat. Anderen vinden het lastig als je jouw problemen deelt. Zij weten zich er geen raad mee. Je leerde je te schamen als het je niet goed gaat.

Je blijft in je eentje doorworstelen.

Liever alleen thuis en verdrietig, dan toegeven dat het je niet goed gaat.

De laatste keer dat een liefde uit mijn leven verdween was toen mijn man overleed, nu ruim vijf jaar geleden. Ik was wijzer geworden.

Toen de eenzaamheid en wanhoop over het verlies mij overviel belde ik deze keer wél mijn vriendin. Ze kwam meteen naar me toe. Ik herinner me de enorme opluchting dat ze er voor me wilde zijn. Dat ze haar arm om me heen sloeg. Ze hoefde niets te zeggen. Ik was zo blij dat ze kwam.

Ik heb een goedlopende praktijk als relatiecoach. Wat ik merk is hoe moeilijk mensen het vinden om toe te geven dat het niet goed met hen gaat. Hoe schaamte hen in de weg zit.

Heel veel mensen hebben liever een ongelukkig liefdesleven dan dat ze om hulp vragen.

Scheidingsadvocaat

Toegeven dat we problemen hebben past niet in het perfecte plaatje dat je van jezelf hebt.

Als je wel hulp vraagt omdat je het niet meer trekt, of omdat je kinderen of je omgeving er last van krijgen, kom je al snel bij een psycholoog terecht. Je voelt je een patiënt met een stigma.

Of je gaat naar een scheidingsadvocaat. Je hebt te lang gewacht. De problemen zijn niet meer terug te draaien.

Investeren in jezelf om te leren hoe liefde werkt komt niet in je op.

Je hebt dure vakanties en hoge hypotheken. Maar werken aan je eigen geluk mag niets kosten. Je wilt niet de schaamte van patiënt zijn in de GGZ. Dus blijf je kwijnen in je ongeluk. Tenzij….

Tenzij je de stoute schoenen aantrekt en toegeeft dat je het niet alleen kunt. Omdat je geen uitweg meer ziet. Omdat je in kringetjes rond blijft draaien. Omdat je net als iedereen bent. Volkomen normaal. Omdat je wilt leren en vooruit wilt komen. Omdat je een fijner leven wilt en hier moeite voor wilt doen.

Je hebt geen goed voorbeeld gehad. Je ouders hadden ook problemen. Net als je vrienden die ook problemen hebben.

Je wilt dit doorbreken. Omdat we je het jezelf gunt.


Ans Breetveld

Ans Breetveld

Wil je meer weten of heb je vragen? Neem gerust contact met me op.

Plan hier een afspraak in
Ontvang mijn gratis e-book: Hoe bereik ik mijn partner?#regen #eenzaam #schaamte #verdriet #lef #liefde #relatieproblemen #hulpvragen

104 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven