Zoeken

10 tips voor een succesvolle date

Bijgewerkt op: 20 dec. 2019


10 tips voor een succesvolle date

Daten, hoe doe je dat? Hoe zorg je dat je date slaagt? Met onderstaande beproefde tips gaat het je vast en zeker lukken!

1. Bedenk naar wat voor iemand je op zoek bent. Denk niet alleen aan haarkleur, lengte, spierballen of kledingstijl. Denk vooral aan karaktertrekken en talenten van degene met wie jij een relatie aan wilt gaan. Vraag je af wat je werkelijk belangrijk vindt.

Hou je van actieve types of voel je je prettig bij een rustig persoon? Wil je met hem lachen of heb je behoefte aan serieuze gesprekken?

Wil je iemand die zich in jou kan inleven? Moet hij bij jou in de buurt wonen? Welke activiteiten wil je met hem gaan ondernemen?

Hou je zelf van muziek, sport, natuur, kunst of filosofie, of heb je andere hobby's? Vind je het belangrijk om er samen iets mee te doen, of erover te praten?

Denk hierover na voordat je op zoek gaat.

Museum bezoeken

2. Spreek met je date af op een neutrale plaats. Kies een plek waar je je veilig voelt, zoals bijvoorbeeld een grand café, een bibliotheek of de sportschool. Voordeel: je kunt makkelijk opstappen als je weg wilt. Je kunt de ontmoeting wat luchtiger maken door samen iets te gaan doen. Bijvoorbeeld een museum bezoeken of een wandeling maken.

3. Zorg dat je lekker in je vel zit. Kijk bijvoorbeeld vooraf een leuke film. Lees een goed boek. Of neem een lekker bad.

Besteed wat extra zorg aan je uiterlijk. Het hoeft niet extreem. Bedenk: als je een relatie met hem krijgt ziet hij je ook zonder make-up en in je oude kloffie.

Draag kleding die schoon en netjes is. Kies iets waarin je je op je gemak voelt. Dan hoef je je daar in ieder geval geen zorgen over te maken.

4. Neem rustig de tijd om je in de ander te verdiepen. Ga niet meteen op zijn uiterlijk af. Soms heeft iemand even tijd nodig om zich op zijn gemak te voelen en los te komen.

Trek niet te snel conclusies, maar geef de ander een kans. Misschien is het een idee om nog een keer afspreken om meer van elkaar te weten te komen.

5. Zorg dat je een aantal gespreksonderwerpen en vragen paraat hebt. Waar wil je het graag over hebben met je date? Bedenk het van tevoren.

Waar ben je nieuwsgierig naar bij de ander? Stel vragen. De ander zal dat waarderen en zich meer op zijn gemak voelen bij jou.

6. Wat wil je over jezelf vertellen? En wat vertel je niet? Bedenk voor jezelf waarom dat zo is.

En als het klikt? Ga je dan naar huis om er eerst goed over na te denken? Of nodig je hem uit en laat je hem bij je slapen? Bedenk wat je wilt en wat je grenzen zijn.

Als je helder hebt waar je grenzen liggen is het makkelijk om ze te bewaken. Dan doe je niets waar je later spijt van krijgt.

7. Doe je niet anders of beter voor dan je bent.

Als je je beter of mooier voordoet kan dat alleen maar voor problemen zorgen omdat het verwachtingen schept waaraan je niet kunt of wilt voldoen.

Blijf dus vooral jezelf. Dan hou je niemand voor de gek.

8. Wees eerlijk en ga met de ander om zoals je graag zou willen dat hij met jou omgaat.

Praat over je gevoel

Dan heb je de meeste kans dat de ander ook eerlijk is naar jou.

Praat over je gevoel en benoem je twijfels. Zo geef je de ander de kans om die weg te nemen of te bevestigen. En je weet snel wat je aan elkaar hebt.

9. Bedenk vooraf wat je gaat doen als het niet klikt.

Hoe ga je het zeggen? Stuur je een app of bel je hem op? Hoe denk je dat de ander erop zal reageren?

Stel je hem voor om vrienden te blijven? Vraag je af of de ander wel vriendschap wil. Hij had een date met jou omdat hij naar een relatie verlangt. Wees voorbereid op kritiek. Wat doet het met jou als je kritiek krijgt? Hoe kan je jezelf daar tegen beschermen?

Ga niet in de put zitten. Denk aan alles wat wél goed ging. Geef jezelf een schouderklopje omdat je het toch maar gedaan hebt!

10. Geef niet op als je eerste date niet geslaagd is.

Je hebt ervan geleerd. Bedenk wat je de volgende keer anders kan doen zodat je meer kans op succes hebt.

Hou in het oog dat het je gaat lukken!

Veel succes en geniet van het daten!

Lukt het je ondanks deze tips niet om de juiste partner te vinden? Wil je weten waar het aan ligt en wat je kan doen om wél een geslaagde relatie te krijgen?

Ik bied je een gratis gesprek aan waarin je helemaal helder krijgt wat jij kunt doen om een fijne vaste relatie te krijgen.

Klik hier om je gegevens in te vullen of stuur een WhatsApp naar 06-24634802, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Ontvang gratis e-book Hoe bereik ik mijn partner?

#datingtips #daten #date #relatie

234 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven