Zoeken

5 Mindsets voor het vinden en houden van de juiste man

Bijgewerkt op: 20 dec. 2019


Leuke man

1. De ideale man bestaat niet.

Je kunt je hele leven blijven zoeken naar de ideale man en hem nooit vinden als je hoge eisen stelt. Een man is ook maar een mens. De ideale man heeft net als iedereen zijn problemen en tekortkomingen. Misschien twijfel je en wil je je nog niet binden, want stel je voor dat jouw prins nog op je pad komt, dan heb je de verkeerde beslissing genomen.

Als je je verdiept in mannen die je tegenkomt leer je hem pas echt kennen. Meestal heeft een man meer te bieden heeft dan wat hij op het eerste gezicht laat zien. Wijs hem niet bij voorbaat af om bijvoorbeeld zijn hobby’s en eigenaardigheden. Wees belangstellend en stel vragen. Vraag bijvoorbeeld waarom hij plezier heeft in wat hij doet en wat het hem oplevert. Je kunt verrast zijn wat een leuk gesprek je krijgt.

2. Weet dat je een goede partner waard bent.

Je kunt genoegen nemen met de eerste de beste die op je pad komt. Misschien ben je bang dat niemand jou wil. Misschien denk je dat er geen betere man voor jou is. Dan wordt het tijd dat je je overtuigingen over jezelf gaat veranderen, want ook jij bent het waard om een goede liefdevolle partner te vinden.

Hoe komt het dat je zo denkt? Kan je anders naar jezelf kijken? Kijk eens naar je positieve eigenschappen. Wat is er goed aan jou? Wat kan je goed? Welke talenten heb je? Wat heb je allemaal bereikt in je leven? Wat zeggen je vriendinnen over jou? Nou dan! Ook jij hebt recht op de leukste man van de wereld!

3. Je hoeft niet perfect te zijn.

Vaak denken we als vrouw dat we ons best moeten doen voor een man. We hebben allerlei ideeën over wat mannen van ons verwachten. Als wij aan zijn verwachtingen voldoen zal hij meer van ons houden, denken we. We stoppen hier veel energie in en we willen dat hij het ziet.

Maar een man vindt ons veel leuker als we onszelf zijn. Je hoeft niet op je mooist te zijn, het huis altijd opgeruimd te hebben en een super maaltijd voor hem te koken. Hij is veel blijer als je de tijd neemt om samen met hem plezier te hebben. Het kan hem niet schelen als je niet perfect bent. En als het hem wel kan schelen zit daar meestal zijn eigen perfectionisme of onzekerheid achter. Dan is dat iets om voorzichtig met hem te bespreken. Wees gewoon jezelf dan ben je goed genoeg.

4. Geef duidelijk je grenzen aan.

Vooral als we verliefd zijn hebben we de neiging om ons zo voordelig mogelijk voor te doen. Soms doen we dingen waar we achteraf spijt van krijgen. Als we in die periode iets doen wat we niet willen is het later heel moeilijk terug te draaien.

Doe dus geen dingen die je niet wilt of waar je spijt van kunt krijgen. Weet wat je wilt en wees bewust waar je grenzen liggen. Geef je grenzen op tijd aan en praat erover! Vertel waarom wat jij wilt belangrijk voor jou is. Als een man jou echt de moeite waard vindt zal hij je grenzen respecteren en geduld met je hebben. En anders kun je je tijd beter niet aan hem verspillen en geef hem de bons.

5. Je kunt je partner niet veranderen.

Als we ontevreden zijn over wat onze partner doet of zegt of als we ons aan hem ergeren hebben we de neiging om hem te vertellen hoe hij moet zijn en wat hij moet doen. Weet dat dat een averechts effect heeft.

Niemand wil zich door een ander laten vertellen hoe hij moet zijn. Het wekt weerstand op en de sfeer zal er niet beter op worden. In het ergste geval loopt het uit op hevige ruzie. Wat je wel kan doen is vragen wat je van hem nodig hebt, en zeg erbij waarom het belangrijk voor je is. Dan zal hij het begrijpen en is de kans dat hij aan je verzoek voldoet veel groter.

Veel succes en veel geluk in je (volgende) relatie!

Wil je weten hoe het komt dat jij mannen met problemen als partner aantrekt?

Ik bied je een gratis gesprek aan waarin je dit helemaal helder krijgt, en je krijgt duidelijk welke eerste stap jij kunt zetten om je belemmeringen naar de juiste partner te overwinnen.

Klik hier om je gegevens in te vullen of bel naar 06-24634802, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Ontvang mijn gratis e-book:

Hoe bereik ik mijn partner?
#mindset #perfectionisme #grenzenaangeven #idealeman

486 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven